Za kulisami Hut’: projektowanie odpowiedzialne | Hutchinson
We make it possible
hut responsible design

Za kulisami Hut’: projektowanie odpowiedzialne

Hut by Hutchinson to pierwsze samodzielne, kompletne schronienie ratunkowe, zaprojektowane w ramach wewnętrznego programu Open Innovation.

 

Elementy produktu Hut’ są montowane w firmie ASTAF, stanowiącej zakład pracy chronionej w miejscowości Fontenay-Sur-Loing (France), w pobliżu zakładu firmy Hutchinson w Châlette-Sur-Loing (France).

 

Podczas realizacji projektu, zespół projektantów rozwiązania Hut’ od samego początku zaplanował współpracę z instytucją ESAT w Fontenay-sur-Loing. Podejście takie było zgodne z ludzkim aspektem tego rozwiązania, którego celem jest przede wszystkim udzielanie pomocy ofiarom. Zapewnia ono jednocześnie promowanie rozwoju osobistego i społecznego osób niepełnosprawnych.

 

ESAT to organizacja zatrudniająca osoby niepełnosprawne, umożliwiająca im wykonywanie pracy zawodowej przy jednoczesnym promowaniu ich rozwoju osobistego i społecznego. Inicjatywa ta miała przede wszystkim na celu zainwestowanie w lokalną siłę roboczą, ale także skorzystanie z zakładu produkcyjnego znajdującego się w pobliżu, co nie jest bez znaczenia, aby jak najszybciej odpowiedzieć na potrzeby użytkowników produktu Hut’.

 

 

ZAMKNIJ×